Eğitimlerimiz

Temel Oyunculuk

Oyunculuk , en eski mesleklerden biri olarak bilinmektedir. İnsanın kendini ve doğayı anlama çabasının bir yansıması olarak ortaya çıkmış ve günümüze kadar önemini yitirmeden varlığını sürdürmüş bir meslektir. Yargı ve yokluktan değil, empati ve varlıktan beslenir. Doğal olarak oyunculuk mesleğini icra etmek isteyenler veya merak edenler için kavranması gerekenler öncelikle anlayış ve yargılardan arınmak olacaktır. Bunu yapabilmenin ilk basamağı kendimizi yargılamak yerine kabul etmek ve dürüstlük içinde kendimizi ifade etmeye karar vermektir. Çünkü kendine dürüst olmayan bir insan, sahnede de seyircisine yalan söyleyecektir. Halbuki oyunculuk yaşam yaratma, yansıtma işidir ve samimiyetten beslenir.

Oyunculuk, kişinin düşüncelerini, yaşam algısını, hayata bakış açısını geliştirir ve değiştirir. Değişime direnmeyen her bünyeye oyun ile yaşam anlatır. İnsanın kendini anlamasına, anlamlandırmasına yardımcı olur. En nihayetinde de birey olarak söylemek istediklerimizi başka karakterlerin yaşantıları üzerinden savunmamıza olanak tanır.

 

  • Avrupada eğitim almak isteyenlere her konuda yardımcı oluyoruz.

Diksiyon

Duygu ve düşüncelerimizi en iyi, en anlaşılır biçimde ortaya koyabilmek için sözcüklerin seçiminden sesimizi ayarlamaktan, vurguları doğru yerlere koymaktan, heceleri ayırmadan konuşmaktan vücut dilini katmaya kadar bir bütün oluşturabiliriz. Ortaya çıkan diksiyonumuzdur. Diksiyon bütün  bu parçalardan oluşan bir bütündür. Başka bir deyişle sözü söyleme sanatıdır.

  • Türkçeyi doğru bilmiyor muyum, düzgün kullanabiliyor muyum?
  • Kendimden emin bir şekilde nasıl konuşabilirim?
  • Başarılı ve etkileyici bir konuşma yapabilmek için nelere ihtiyacım var?
  • Dinleyenlerin ilgisini nasıl çeker ve bu ilginin devamlı olmasını nasıl sağlayabilirim?

ATÖLYE

Sinemanın temel niteliği ve ana metodu olan görüntülerle düşünmeyi, bir karakter yaratmayı, kamera önünde oyunculuğu, olay,olgu ve kavramları, görüntüleri düzenleyerek, bir araya getirerek oluşturmayı, aksiyonu parçalara ayırıp, parçaları algı psikolojisi, sinema dilinin gramer kuralları ve kişisel seçimler doğrultusunda birleştirerek bütünler oluşturmayı ve bu bütünler içerisinde insan malzemesini yani oyuncuları var etmeyi film çözümleme etütleri ve pratik uygulama etütleriyle amaç edinir. Öğrencilere her hangi bir film izlerken yalnızca olayların gelişimini değil oyunculuk çözümleme, sinematografik ve kurgusal açıdan film okuma alışkanlığı kazandırmaya çalışır. Oyunculuk ve oyuncu yönetimi açısından tiyatro ve sinema karşılaştırmalı- uygulamalı olarak incelenir. Oyunculuk ve oyunculuk yönetimi teknik ve çözümlemeli olarak atölyenin başlıca ilkesidir.